Author Topic: nw to forums. Having electrical problems  (Read 6532 times)

68_coupe_302

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Gender: Male
  • Mustang: 1968 coupe with 302
  • Location: Arlington Tx
nw to forums. Having electrical problems
« on: January 13, 2013, 05:39:21 PM »
My dad and I are restoring my 68. its my first car and ive had it for about 4 yrs. Well anyways our emergency lights, headlights, brake lights all work, but our turn signals and parking and instrument panel lights dont work. My dads not very good with electrical so we are having quite an issue. Please help!!

Topless_Horse

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 140
  • Gender: Male
  • Mustang: 66 convertible
  • Daily driver: Ram 2500 Cummins
  • Location: South Dakota
Re: nw to forums. Having electrical problems
« Reply #1 on: January 14, 2013, 08:38:07 AM »
Welcome to the forum.  It's always best to check the easy stuff first.  Are any fuses blown?

The instrument cluster illumination is dimmed by the light switch.  Are you sure that the knob is turned fully clockwise?  Are you sure that the connector on the headlight switch is fully mated to the switch?

The turn signals don't work unless the key is in "run".  Is that how you're testing them?  Also, are you talking about the front and rear outside turn signals or the indicators in the instrument cluster?

68_coupe_302

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Gender: Male
  • Mustang: 1968 coupe with 302
  • Location: Arlington Tx
Re: nw to forums. Having electrical problems
« Reply #2 on: January 14, 2013, 03:03:57 PM »
Thanks.The only fuse that was blown was the short 2.5v one, which we have replaced.
Yes we have turned it full clockwise and nothing. Yes my dad says they are fully mated.
That is how we tested them. Everything that happens when u flip the turn signal is not working.

68_coupe_302

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Gender: Male
  • Mustang: 1968 coupe with 302
  • Location: Arlington Tx
Re: nw to forums. Having electrical problems
« Reply #3 on: January 14, 2013, 03:05:06 PM »
To get to the second flasher unit, would it be easier to remove the instrument cluster??

Topless_Horse

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 140
  • Gender: Male
  • Mustang: 66 convertible
  • Daily driver: Ram 2500 Cummins
  • Location: South Dakota
Re: nw to forums. Having electrical problems
« Reply #4 on: January 15, 2013, 08:58:00 AM »
I confess I'm out of my depth here because I'm not all that familiar with the 68's.

There are some pretty good diagrams that show locations of components at http://hammar.dyndns.org/~djhamma/wiring.htm

I'll have to look this over a bit more before I can offer any more useful advice.  Maybe another forum member can help more?

 

+-Navigation

Other languages
ESPANOL
FRANCAIS
Soaring
Soaring
In memory of our moderator Glen Wren AKA Soaring
1943-2011
Links



Dallas Mustang


Menu
LO-FI Version
Mustang classifieds
Muscle car classifieds
Classic Mustang FAQ


Mustangs for sale


Top Posters

Soaring
Posts: 4279
Thierry
Posts: 1379
66GTKFB
Posts: 845
rmodel65
Posts: 681
Jeff73Mach1
Posts: 471

Used Cars for sale - Ford Mustang classifieds - Forum Camaro FR

Powered by EzPortal