Author Topic: 71 Mach 1 keeps blowing turn signal fuse  (Read 4591 times)

jonlyjayman

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Mustang: 1971 mach 1
  • Location: Utah
71 Mach 1 keeps blowing turn signal fuse
« on: July 07, 2011, 05:07:39 PM »
After reinstalling the 351c engine, now it keeps blowing turn signal  fuse. Where do I begin to even look for the cause. The fusebox has same 20amp fuse for radio and turn signals. thanks

Topless_Horse

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 130
  • Gender: Male
  • Mustang: 66 convertible
  • Daily driver: Ram 2500 Cummins
  • Location: South Dakota
Re: 71 Mach 1 keeps blowing turn signal fuse
« Reply #1 on: July 08, 2011, 07:09:05 AM »
If you do not have a schematic, you should get one to help you.

Does turning on the radio blow the fuse?  If not and if your brake lights work without blowing the fuse, the problem is almost certainly in the front turn circuits.  Look closely at the wiring from the firewall to the radiator support to see if any wires are worn through, pinched, chafed, stretched or otherwise damaged (when you removed/reinstalled the engine do you recall it getting hung up or hitting any of the wiring - if so that area would be a good place to start).  It is possible that the damage is inside the wrapping and that you'll have to unwrap the harness to find the issue but a fuse blowing suggests a short to ground so it's very possible that the damage is visible.

rmodel65

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 681
  • Gender: Male
  • the mustang man
  • Mustang: 65 fastback modded
  • Daily driver: 1991 gt vert
  • Location: US
Re: 71 Mach 1 keeps blowing turn signal fuse
« Reply #2 on: July 16, 2011, 01:28:36 PM »
check the wiring and see if you see something chaffed

jonlyjayman

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Mustang: 1971 mach 1
  • Location: Utah
Re: 71 Mach 1 keeps blowing turn signal fuse
« Reply #3 on: July 29, 2011, 11:53:09 PM »
   I figured it out and want to share the solution:  The tranny is a Tremec TKO 500. It has a neutral safety switch on it. The wires going to it were disconnected, so I just reconnected them, and presto-- no more blowing the 20 amp fuse.   goes to the old saying -- check the simple things first!

 

+-Navigation

Other languages
ESPANOL
FRANCAIS
Soaring
Soaring
In memory of our moderator Glen Wren AKA Soaring
1943-2011
Links



Dallas Mustang


Menu
LO-FI Version
Mustang classifieds
Muscle car classifieds
Classic Mustang FAQ


Mustangs for sale


Top Posters

Soaring
Posts: 4279
Thierry
Posts: 1379
66GTKFB
Posts: 845
rmodel65
Posts: 681
Jeff73Mach1
Posts: 471

Used Cars for sale - Ford Mustang classifieds - Forum Camaro FR

Powered by EzPortal