Author Topic: Error codes  (Read 2166 times)

ballajb

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 45
  • Mustang: 1964 1/2 Mustang
  • Daily driver: 2004 CLK
  • Location: California
Error codes
« on: March 15, 2010, 01:05:15 PM »
Right now I am having problems with my car... Right now i can not go over 3500 rpms... When i reach that it starts to tach out... I ran my codes with the key in the on position and 81,82,85,84,22,33 and 95 came up. I also ran the codes with the car running and 33,94 and 44 came up. I know some of these are smog codes and i am running long tube headers but for the others, what are the specifics that i need to do to get these to go away?

Soaring

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 4279
  • Gender: Male
  • 1965 Mustang coupe 289, '03 Mach1, 03 Lariat
  • Mustang: 1965 coupe 289, and 2003 Mach1
  • Daily driver: '03 Ford F-150 Lariat
  • Location: Wimberley, Texas
Re: Error codes
« Reply #1 on: March 15, 2010, 01:10:02 PM »
OK, let's start by identifying which car you are talking about.  The 64 1/2 Mustang didn't have a computer, unless you altered it. 

ballajb

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 45
  • Mustang: 1964 1/2 Mustang
  • Daily driver: 2004 CLK
  • Location: California
Re: Error codes
« Reply #2 on: March 15, 2010, 01:18:14 PM »
that is correct but i did a efi swap in it. So i now have a computer... I put a motor from a 1991 5.0. I did a head and cam swap (f303 cam) long tube headers, typhoon upper and lower intake, msd dizzy,coil and 6AL box.

zebo87

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 203
  • Gender: Male
  • Mustang: 87 gt
  • Daily driver: 87 gt
  • Location: virginia
Re: Error codes
« Reply #3 on: March 17, 2010, 06:48:48 PM »
i was having this same prob. try cleaning your maf.

Soaring

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 4279
  • Gender: Male
  • 1965 Mustang coupe 289, '03 Mach1, 03 Lariat
  • Mustang: 1965 coupe 289, and 2003 Mach1
  • Daily driver: '03 Ford F-150 Lariat
  • Location: Wimberley, Texas
Re: Error codes
« Reply #4 on: March 17, 2010, 08:58:19 PM »
Yeah, most everytime you have a missing problem with those EFI's it goes back to a dirty MAF.  That is a part of the maintenance you have to do everytime you change the oil and filter.   I have a K&N air filter on my 03 Mach, and whenever I clean the K&N, I also clean the  MAF.  Works for me. 

ballajb

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 45
  • Mustang: 1964 1/2 Mustang
  • Daily driver: 2004 CLK
  • Location: California
Re: Error codes
« Reply #5 on: March 23, 2010, 11:37:21 AM »
Thanks to everybody who helped me with coming out with things to check, but i got the car working fine now. I ended up being a wire that went to my starter solenoid that was on the wrong post. I called the tech support of the maker of my efi  swap harness and told me a wire that went to my starter solenoid needed to be on a post that only was hot when the key was in crank position and i had it on a post that was hot all the time. So now for a tune, does anyone know of any good places in the bay area?

 

+-Navigation

Other languages
ESPANOL
FRANCAIS
Soaring
Soaring
In memory of our moderator Glen Wren AKA Soaring
1943-2011
Links



Dallas Mustang


Menu
LO-FI Version
Mustang classifieds
Muscle car classifieds
Classic Mustang FAQ


Mustangs for sale


Top Posters

Soaring
Posts: 4279
Thierry
Posts: 1379
66GTKFB
Posts: 845
rmodel65
Posts: 681
Jeff73Mach1
Posts: 471

Used Cars for sale - Ford Mustang classifieds - Forum Camaro FR

Powered by EzPortal